|
|
במאמר הקודם "אמא חורגת" סיפרתי לכם כמה קשה להיות "האמא החורגת" וניסיתי להסביר איך זה יכול להיות שדווקא היא, שצריכה לג'נגל בין שתי משפחות ולגשר בין הפערים, סובלת משם כל כך רע.
בטח כבר הבנתם, שהסיבות למתחים ולקונפליקטים בין האישה השנייה והילדים קשורים לא באופייה המרושע של בת הזוג אלא בראש ובראשונה, נובעים מכך שתפקידה וזהותה לא מוגדרים ולא מובנים בתוך זהויותיה כי אין להם הכרה. הם קשורים בקושי להכיל את המעברים המהירים מבית לבית כאשר מדובר במעט ימים בשבוע, הקושי להתמודד מול ילד שלא מחזיר אהבה, למרות הרצון הטוב ושיתוף הפעולה של האב. ולבסוף, אם וכאשר יש ילדים משותפים של האב עם האישה השנייה, ואם לא נוצר חיבור מיטיב בין האישה לילדיו כבר בהתחלה, אז הקשר הולך ומתרופף עם השנים. הריחוק יכול לעיתים להתפרש כחוסר אהבה במקרים מסוימים, ובמקרים קיצוניים כשנאה ורצון להדחיק את קיומם של ילדי האב.
מה אפשר לעשות עם כל זה?
בין אם את רווקה ללא ילדים או גרושה עם ילדים, ואת שוקלת יחסים עם אב גרוש, זה הזמן שתביני מראש כמה דברים שיקלו עלייך בהמשך:
הכל עניין של בחירה - להתחתן עם אב גרוש זו בחירה, על כל המשמעויות שכרוכות בה.
הילדים שם כדי להישאר - לעולם אי אפשר להתעלם מקיומם של ילדיו של הבן זוג מפרק א׳.
יש במי להיעזר - כדאי לעבוד על הקשר עם הילדים ולנסות לבנות קשר מיטיב. אם לא מצליחים לבד כדאי להיעזר באנשי מקצוע.
זה הזמן לחלק אחריות - הזוגיות הזו אינה רק באחריות האישה, אלא של באחריות שני בני הזוג, ולאב יש הרבה משקל לאופן שבו הדברים מתנהלים בפרק ב׳.
בלי תפקידים מגדריים - כדאי וצריך לרתום את בן זוגך לקחת כמה שיותר אחריות, ולא לתת לו את האפשרות ׳לחמוק׳ מאחריות באמצעות בחירה בתפקידים מגדריים.
לטפל בקושי כשהוא עדיין קטן - חשוב לא לחכות שהשנים יעברו והקשיים ילכו ויתעצמו. כבר עם תחילתה של בניית המשפחה החדשה, לתת מענה לקונפליקטים העולים.
בעוד שבעבר קשרי אבות עם ילדיהם לאחר גירושין נותרו מרוחקים בשל העובדה שהם לא נשארו קרובים לילדים, היום המצב הזה הולך ומשתנה. אם וכאשר יבוטל חוק חזקת הגיל הרך אני מאמינה שזה אף יהיה טוב יותר. אי אפשר להתכחש לעובדה שאבות היום יותר ויותר קשורים לילדיהם, מעורבים בגידול שלהם ומודעים לכך שעליהם לשמור איתם על קשר יציב. אחד הדברים החשובים שזה מאפשר בפרק ב׳ זה הזדמנות לחלוקת תפקידים שווה יותר בעיקר בכל הקשור בנטל גידול הילדים ובנטל עבודות הבית, שגברים גרושים מודעים יותר לקיומם.
נתינה ללא תנאי?
כשנכנסים לקשר בפרק ב׳ כדאי תמיד לזכור שנפתחת הזדמנות לתרגל את הערך החשוב ביותר מול ילדי בן הזוג: "נתינה ללא תנאי". כהורים חורגים, לא תמיד נראה את ההערכה שלהם או האהבה שלהם. אנחנו ניעלב, ניפגע ונבכה, ולא תמיד יהיה מי שיראה את זה, אולי אפילו לא בן הזוג שלנו. כמבוגרים אל מול ילדים, חשוב שנצליח לבחור להישאר בטוב ולא ליפול לבורות רגשיים, שנצליח לתת מבלי לבקש דבר בחזרה. זוהי נתינה ברמה הגבוהה ביותר שאת הגמול עליה אנחנו נקבל מהיקום בחזרה. בוודאות.
|
|